Sciencefiction als genre

human, future, technology
space station, space travel, earth

Twee plaatjes die weergeven hoe ik over science fiction denk. De kern is menselijk bewustzijn, aangevuld met technologie. Het universum roept ons, om er onze plaats in te nemen.   

Die elementen spelen in de serie VREDE van GAUL een grote rol.

Fantasy als genre

fairy, elf, fantasy

Fantasy is in mijn beleving altijd iets van goed en kwaad. Het maakt niet uit of het over elfjes, aliens of bovennatuurlijke wezens gaat. Mensen komen ermee in aanraking, en reageren er op. Hopelijk op het goede, maar vaker is het kwaad zeer aantrekkelijk en machtig. 

Sciencefiction in combinatie met fantasy

De kern van de serie de Sythal is het “butterfly-effect”. Een kleine verandering kan de loop van de geschiedenis sterk beïnvloeden.

De hoofdpersoon in deze serie, Lars Anker, is een mutant die kleine veranderingen kan bedenken, die de mensheid helpen naar de sterren te kunnen reizen.  Dat doet hij niet alleen. De Tijdelfen van de Sythal, een volk dat zijn fysieke bestaan lang geleden heeft opgegeven, nemen hem in bescherming. Zijn vriendin Esmee, zijn vrienden Fleur en Yaro en vele anderen leveren allemaal een essentiële bijdrage. Maar Lars is de spin in het web. Een spin die de vijanden van de mensheid willen elimineren.

Het fantasy gedeelte bestaat uit buitenaardse wezens, die hun invloed op de aardse gebeurtenissen laten gelden.

Het sciencefiction gedeelte bestaat uit technologische ontwikkelingen. Vooral de ontdekking van een schone, onuitputtelijke energiebron zet het verhaal van de geschiedenis op een ander spoor. 

Klik hier voor meer informatie

 

Have no product in the cart!
0