Science fiction

De serie VREDE van GAUL bestaat uit vier delen. Alle boeken zijn verkrijgbaar in de winkel van deze site.

Ayton's erfenis

Aytons erfenis werd eerder uitgegeven in twee delen:

De dans van de jongen en De plaats van de doden.

Aytons erfenis is een eerste kennismaking met de wereld van Gaul. De belangrijkste personages zijn Detlev Keller en rechter Bron Westinck. Daarnaast spelen de drie zusters, Themba, Moyra en Lucia een belangrijke rol.

In de tijd van het verhaal is Gaul het machtigste land op aarde en in het hele Solaire stelsel. Niet iedereen neemt daar genoegen mee. Onder andere het Consortium, een machtige misdaad organisatie, is al jaren bezig plannen te ontwikkelen om het juk van Gaul af te werpen.

Leden van het Consortium ontdekken bij toeval een ondergronds verblijf van de familie Ayton, waarbij  naast technologie ook dagboeken van Lloyd Ayton worden gevonden. Het vormt de aanzet van een jacht op de nazaten van de familie Ayton, die het leven van Bron Westinck en van Detlev Keller op zijn kop zet.

Jack is mijn naam

Jack is mijn naam werd eerder uitgegeven onder de titel: Het lied van de roosJack is mijn naam speelt zeven jaar na de gebeurtenissen in Aytons erfenis. 

Detlev Keller zit onder de schuilnaam Jack Karlsson al jaren ondergedoken bij het Korps Laikaanse Mariniers. De rest van de familie Ayton heeft zich teruggetrokken op een verborgen atol in de Stille Oceaan. Daar zijn kort na elkaar drie kinderen geboren: Angela, dochter van Lucia; Beitris, dochter van Moyra en Donat Langlois; en Thuli, dochter van Themba en Angus McGill. 

De vijand heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten. Ze komen Detlev op het spoor en de familie beraamt een plan om Jack de Trawant van het toneel te laten verdwijnen. Dat loopt anders dan gepland, wanneer Detlev iemand tegenkomt, die hij nog kent uit Bernward, de plaats waar hij zijn jeugd doorbracht. Die ontmoeting is het begin van veel ellende.

Dan is er ook nog April, de jongere zus van zijn jeugdvriend Artus. Zij is inmiddels achttien, maar Detlev, haar grote liefde van weleer, is zij nog niet vergeten. Er hangt liefde in de lucht, maar de vijand is slim en genadeloos

Sleutel van het universum

Sleutel v/h universum

De familie Ayton streeft een droom na: iedere ster die een bewoonbare planeet heeft, zal ooit aan mensen licht en leven schenken. Wat is de sleutel, die het universum voor de mens zal ontsluiten?

Drie jaar is Jack Ayton in de leer bij Moyra, als de familie ontdekt dat er een aanslag wordt voorbereid op een belangrijke familie. De gevolgen zouden zoveel onrust over de hele wereld veroorzaken, dat de familie Ayton zich gedwongen voelt om in te grijpen. Hun plannen slagen, maar hebben een onverwacht, zeer negatief gevolg voor het grote verhaal van de mensheid. April, die daar zeer gevoelig voor is, dreigt er zelfs aan onderdoor te gaan.

Ondertussen moet Jack een weg zien te vinden om zijn gestrande vader Leon te kunnen bevrijden. Hij komt daarbij in zeer gevaarlijke situaties terecht en maakt van dichtbij het begin van de ondergang mee van de wereld in de 21ste eeuw.

Hij hoeft dat alles niet alleen te doen. De drie nichtjes, Angela, Beitris en Thuli, die nu bijna volwassen zijn, komen hem te hulp. 

Operatie Nieuwe Aarde

Operatie Nieuwe Aarde

In dit vierde en laatste deel van de serie Vrede van Gaul, is familie Ayton verhuisd naar de planeet Fionn in de Perseus arm van de Melkweg.

Jack is drie jaar bij Themba in de leer geweest en April net zo lang bij Moyra. Angela is gouvernante geworden van de dochter van Fausto Acquarone, Beitris is derde jaars student medicijnen in Gaul en Thuli staat op het punt officier bij het Korps Laikaanse Mariniers te worden. Sven en Yvonne zijn gaan wonen in de stad Genova, in Toskana, waar ze het verloop van de gebeurtenissen op aarde en in de Solaire ruimte in de gaten houden. 

Doel van wat de familie Ayton wil bereiken is nog steeds de droom van Lloyd Ayton: dat elke ster met een bewoonbare wereld aan mensen licht en leven zal schenken. Als Jack een aantal vooraanstaande mensen meeneemt naar Lugh, een van de werelden, die Leon tot leven heeft gebracht, willen miljoenen mensen emigreren.

Om Operatie Nieuwe Aarde in goede banen te leiden, moet het nog een aantal jaren rustig blijven in de Solaire ruimte. En dat is onzeker geworden, omdat de xenofobie in Gaul sterk groeit, wat de relatie van Gaul met Laika onder grote druk zet. En zonder Laikaanse mariniers zou de ruimtevloot veel aan slagkracht verliezen. Een droomscenario voor het Consortium en de diverse piratenclans in de ruimte.

Have no product in the cart!
0