Aanbieding!

Serie Vrede van Gaul

 87,80  79,90 incl BTW

de serie Vrede van Gaul als totaalpakket met 10% korting

Categorie: Tag:

Beschrijving

De mensheid is na een wereldwijde ramp weer uitgegroeid tot een miljard zielen, die niet alleen op aarde, maar ook op ruimtekolonies in het zonnestelsel wonen. Ook zijn er 24 generatieschepen onderweg naar planeten die hun licht van andere sterren dan onze zon ontvangen. Allemaal om te voorkomen dat de mensheid zichzelf zal vernietigen.
Drijvende kracht achter het streven om uitroeiing te voorkomen is de familie Ayton. In de loop van de eeuwen hebben diverse leden van de familie invloedrijke posities ingenomen om met name het land Gaul “moreel en militair” zo sterk te maken, dat oorlogen bij voorbaat zinloos zouden worden. De Gauls handhaven hun “Vrede” op aarde en in de Solaire ruimte, wat hen niet in dank wordt afgenomen door andere volken.
Het kernprobleem van de verhalen in de serie Vrede van Gaul is de bijzondere erfenis, waarmee Lloyd Ayton, een van de grondleggers van Gaul, zijn nazaten heeft opgezadeld: lang leven en zeer geavanceerde technologie.
Het probleem van langleven is dat je letterlijk een buitenstaander wordt. Dat je langer leeft mag niet bekend worden, anders zijn er mensen die “bereid zijn je cel voor cel te slopen, om het geheim van lang leven te achterhalen.” In het begin van de serie wordt juist dat door de verkeerde mensen ontdekt, wat een heleboel actie en narigheid oplevert.
Verder is de vondst van de geavanceerde technologie van de familie door hun vijanden een zaak die veel ellende veroorzaakt. Technologie op zich is geen probleem, maar de macht van technologische mogelijkheden brengt verleiding mee. Dat is een van de kernproblemen van de mens: macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut. De zeer geavanceerde technologie van de familie Ayton is zo’n absolute verleiding. Zelf maakt de familie spaarzaam gebruik van hun technologie, en delen ze die alleen met anderen, indien dat de droom van Lloyd Ayton dient: elke ster in het universum met een bewoonbare planeet zal ooit aan mensen licht en leven schenken.
Door deze achtergrond wordt het verhaal breder dan wat een paar mensen overkomt. De protagonist is Detlev Keller. In deel één is hij zestien, in deel twee tweeëntwintig en in deel drie wordt hij zesentwintig en in deel vier dertig. Vanwege een ingrijpende ontmoeting in deel twee verandert Detlev zijn naam in Jack.
Jack Ayton heeft vrienden. In eerste instantie de overige leden van de familie Ayton: zijn vader Leon en de drie zusters Lucia, Moyra en Themba. In deel twee wordt de familie uitgebreid met Don en Angus. Er worden kinderen geboren, die sterk met Jack verbonden zijn: Angela, Beitris en Thuli. En April verovert het hart van Jack.
Een verhaal kan uiteraard niet zonder een antagonist. De vijand heet Dylan Nyquist met op de achtergrond de misdaadorganisatie het Consortium.
Tenslotte: zijn er dingen die “onmogelijk” zijn? Ik betwijfel het. Wat dat betreft geloof ik in de uitspraak van Einstein: “Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”
Wat wij nu als onmogelijk zien, komt voort uit onze begrensde kennis. Voorstellingsvermogen overstijgt die grens. Ik stel mij zo voor dat het menselijke brein mogelijkheden meebrengt, die wij nu niet kunnen bevatten. De werkelijkheid zoals wij die nu kennen, kennen wij door wat ons brein ervan heeft begrepen. Ik geloof in de kracht van ons brein. De werkelijkheid zal altijd moeten buigen voor de onbegrensde voorstellingskracht van ons brein. Bewustzijn is de sleutel tot het verstaan van het universum. Daarover vertel ik u graag meer in de serie Vrede van Gaul

Extra informatie

Gewicht 3 kg
serie

paperbacks serie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.