Wie ik ben

In trefwoorden:

Stuurman

De eerste tien jaar van mijn werkzame leven heb ik gevaren als stuurman bij Shell Tankers. Een gouden tijd. Ik zag veel van de wereld, maar weinig van mijn vrouw en kinderen.

Predikant

Wat doet een stuurman aan de wal? Ik ging studeren en werd predikant. Dat was mooi werk, maar niet echt ‘my cup of tea’. 

Docent

De laatste twintig jaar, van 1996 tot 2016, was ik werkzaam als docent levensbeschouwing.

Ik bewaar vele kostbare herinneringen aan de bonte stoet van leerlingen die ik in die jaren voor mijn neus heb gehad. Ik heb veel van hen geleerd, en ik hoop dat het wederzijds was.

Auteur

Sinds een paar jaar heb ik me ook gewaagd aan het schrijven van boeken. Een opdracht op school inspireerde mij om een denkbeeldige wereld te ontwerpen. Daaruit ontstond de serie Vrede van Gaul. 

Ondernemer/uitgever

Ik sta er zelf ook verbaasd van. Het vinden van een uitgever is voor een onbekende schrijver haast onmogelijk. Ik heb het een tijd geprobeerd met een print on demand uitgever in België, maar daar werden de boeken veel te duur van. Nu geef ik mijn boeken zelf uit.  

Voorlopig kunnen ze besteld worden via de winkel van deze website. De boeken zijn ook verkrijgbaar als (veel goedkopere) E-boeken. 

 

Boeken willen gelezen worden

Wie van lezen houdt, zit goed op deze site. De boeken die u hier kunt vinden, nodigen u uit om een totaal andere wereld te betreden. In die (toekomstige) wereld zijn de zaken deels totaal anders dan vandaag. De mensen leven niet alleen op aarde, maar ook op ruimtekolonies in de Solaire ruimte. De macht is in handen van één volk: de Gauls. Hun belangrijkste streven is voorkomen dat de mensheid zichzelf in een grote oorlog uitroeit. Hun wet van het Leven zegt: “Al het levende heeft een eigen recht op een zelfstandig bestaan in veiligheid, vrijheid en vrede.” Dat uitgangspunt heeft consequenties.

Tegelijk speelt veel van de huidige problematiek, zoals xenofobie, strijd tegen terrorisme, privacy versus veiligheid, enz. een rol in de verhalen. 

De wereld van Gaul is alleen het toneel, waarop zich het verhaal van de familie Ayton afspeelt. De boeken in de serie Vrede van Gaul zijn sciencefiction thrillers, gekruid met humor. Wie van verhalen met diepgang houdt, mag deze serie niet missen.

Schrijver in wording

Schrijven gaat mij niet gemakkelijk af. Aan ideeën geen gebrek, maar die zo te ordenen dat ze ook een zinnig verhaal opleveren, dat is voor een ADHD’er niet eenvoudig. Schrijven is voor mij schrappen. Veel van wat ik schrijf, komt terecht in de “knip”map. Daarin parkeer ik stukken die ik schreef, omdat ik ze niet goed vond, of omdat ze niet pasten in dat deel van het verhaal. Ik heb hele volle knipmappen! 

Bijkomend probleem in de afgelopen jaren waren periodes waarin ik geen letter op papier kon krijgen. Dat had diverse oorzaken: drukte op school, totaal van slag zijn door ziektes en overlijden van dierbaren, en vooral de verlammende zwartheid, die het gevolg is van een depressie. Life ain’t easy…

Nu ik met pensioen ben, is er eindelijk ruimte om te doen waar ik echt zin in heb. Verhalen vertellen. Allereerst over Jack en April. Het verhaal van de Vrede van Gaul wacht op een daverend slot. (Wordt aan gewerkt) Verder staan er nog een aantal ideeën zachtjes te pruttelen. Zodra ze concreter worden, laat ik het u weten.

Goed, het  wordt tijd om weer aan het werk te gaan. Hieronder ziet u dat alles al klaar staat, inclusief mijn bakkie pleur. (voor mensen die niet uit Rotterdam komen: kop koffie)

Werkkamer met “uitzicht” 

Ik ben nog lang niet klaar met schrijven.