fantasy

fantasy

Bedenker van Toekomst (2021)

Lars Anker is een roodharige puber, (14) die niet blij is met zijn uiterlijk. Hij woont in Alphen aan den Rijn, en zit in de derde klas van het atheneum. Daar is hij niet de enige met rood haar. Schuin voor hem zit Esmee, waar hij heimelijk hopeloos verliefd op is.

In een droom krijgt Lars te horen dat hij een mutant is. Hij kan toekomstige tijdlijnen van mensen beïnvloeden. Die gave zou de mensheid kunnen helpen om een van de ruimtevarende volkeren in de Melkweg te worden. Vijanden zouden zijn gave echter ook kunnen misbruiken om het leven op aarde te vernietigen. Om rampen te voorkomen krijgt Lars in zijn dromen les van Idunna, een Tijdelf.

Idunna maakt deel uit van de Sythal, wezens die buiten de tijd bestaan. Zij beschermen jongere volken in de Melkweg tegen vijandige invloeden van buitenaf. De Sythal hebben voor ieder volk Wachters aangesteld, een voor het verleden een voor de toekomst. Tijdelfen verkennen voor de Wachters de toekomstige tijdlijnen en rapporteren gevaarlijke ontwikkelingen. Wat ze nooit doen is ingrijpen in wat er gebeurt. Idunna grijpt echter toch in en voorkomt zo dat Lars door een ongeluk sterft. Dat schept een band tussen het Tijdelfje en Lars. Samen met Idunna weet Lars de vijand op afstand te houden, maar de kosten van die samenwerking zijn hoog.

Roodharige Furie (januari 2022)

Lars Anker, de Bedenker van Toekomst, loopt tijdens een voetbalwedstrijd een gebroken been op en mist zo de reisweek naar Parijs. Zijn vriendin Esmee ontdekt in Parijs een grote groep Verdelgers, die jongeren ronselt voor hun duistere plannen. Esmee voorkomt dat haar vriendin Fleur ook in hun handen valt, maar daarmee wekt ze de woede van de vijand. Is zij haar leven nog wel zeker? Lars zoekt hulp bij de Sythal, maar het blijkt dat hij niet welkom is. Wat kan hij bedenken om Esmee te helpen? En hoe houdt hij de weg naar de sterren voor de mensheid open?

Verkeerde Afslag (oktober 2022)

Work in progress

redactie fase

Door de presentatie van een schone, en in principe oneindige energiebron buigt de geschiedenis van de mensheid af. Ten goede of ten kwade?

Emma's gave (2020)

Maak kennis met Jelle en Emma, de tweeling die samen de hoofdrol in Emma’s gave spelen. Zij zijn samen zo sterk met elkaar verbonden, dat de een aanvoelt wat de ander meemaakt. Dat is de kern van deze Young Adult roman. Er zit veel realiteit in, hoogbegaafdheid, pesten, opkomen voor je zelf, keuzes maken, ook voor alternatieve relaties. Het verhaal begint in Blijsterdam, een denkbeeldig dorp. Maar daarna verhuist Jelle met zijn moeder naar Alphen aan den Rijn. En daar eindigt het verhaal zeker niet. Op de achtergrond hangt de dreigende invasie van aliens, die gestopt moet worden, of anders is het voor de mensheid einde oefening.