Operatie Nieuwe Aarde

In dit vierde en laatste deel van de serie Vrede van Gaul, is familie Ayton verhuisd naar de planeet Fionn in de Perseus arm van de Melkweg.

Jack is drie jaar bij Themba in de leer geweest en April net zo lang bij Moyra. Angela is gouvernante geworden van de dochter van Fausto Acquarone, Beitris is derde jaars student medicijnen in Gaul en Thuli staat op het punt officier bij het Korps Laikaanse Mariniers te worden. Sven en Yvonne zijn gaan wonen in de stad Genova, in Toskana, waar ze het verloop van de gebeurtenissen op aarde en in de Solaire ruimte in de gaten houden. 

Doel van wat de familie Ayton wil bereiken is nog steeds de droom van Lloyd Ayton: dat elke ster met een bewoonbare wereld aan mensen licht en leven zal schenken. Als Jack een aantal vooraanstaande mensen meeneemt naar Lugh, een van de werelden, die Leon tot leven heeft gebracht, willen miljoenen mensen emigreren.

Om Operatie Nieuwe Aarde in goede banen te leiden, moet het nog een aantal jaren rustig blijven in de Solaire ruimte. En dat is onzeker geworden, omdat de xenofobie in Gaul sterk groeit, wat de relatie van Gaul met Laika onder grote druk zet. En zonder Laikaanse mariniers zou de ruimtevloot veel aan slagkracht verliezen. Een droomscenario voor het Consortium en de diverse piratenclans in de ruimte.

Ondertussen wordt het leven van Jacks zus, Elaine, aan boord van het generatieschip de Zoë wreed verstoord door een bende genadeloze criminelen. 

De belangrijkste verhaallijnen zijn voor Jack, die onder leiding van Lucia moet leren luisteren naar het verhaal van de mensheid. Daarnaast volgt het verhaal vooral Thuli, die in haar rol als luitenant der Laikaanse mariniers Kenna Holm, met haar briljante ideeën en tomeloze inzet op de vloot een verpletterende indruk maakt. Niet alleen op het strijdtoneel, maar ook op het gebied van de liefde.

 

De paperbackuitgave kost € 21,95 incl. 9% BTW.

 

Bestellen als paperback:

Ga naar de winkel

 

Cover

De covers die u hieronder ziet zijn de omslagen van de paperbacks. De frontcover wordt ook meegeleverd met het e-boek, alleen hangt het van uw e-reader af, of u de cover in kleur of in zwart-wit te zien krijgt.

 

Klik op de afbeelding om de cover vergroot te kunnen zien.

De e-boekuitgave kost € 9,95 incl. BTW

 

Bestellen als e-boek:

Ga naar de winkel