Welkom bij
fantasierijk leesvoer

Ik ben Ton den Dekker en ik vertel verhalen.

Sciencefiction heeft het imago over zaken te gaan, die onmogelijk waar kunnen zijn. Ik bestrijd dat. Enerzijds gaan de verhalen over menselijk problemen, zoals misdaad, omgaan met macht, liefde, vreemdelingenhaat, enz. Anderzijds komt alles, wat wij nu als onmogelijk zien, voort uit onze begrensde kennis. Voorstellingsvermogen overstijgt die grens. Ik geloof in de kracht van ons brein. 

Het is niet de realiteit, die ons zegt hoe de wereld in elkaar steekt, het is onze onbegrensde voorstellingskracht, die de geheimen van de wonderlijke realiteit onthult. Bewustzijn is de sleutel tot het verstaan van het universum. Mijn verhalen beginnen daar: in mijn voorstellingsvermogen. 

Globaal vind je hier twee soorten verhalen: 

Sciencefiction, zoals de serie Vrede van Gaul.

Fantasy, zoals Emma’s gave, en Bedenker van Toekomst.

Fantasy: midden in onze wereld

Over Bedenker van Toekomst

BEDENKER van TOEKOMST is het eerste deel van de serie De Sythal. Deel 2: ROODHARIGE FURIE zit in de redactiefase. Het boek wordt begin 2022 verwacht.

Lars Anker is een roodharige puber uit Alphen aan den Rijn, die niet blij is met zijn uiterlijk. In een droom krijgt hij te horen dat hij een mutant is. Hij kan toekomstige tijdlijnen van mensen beïnvloeden. Die gave zou de mensheid kunnen helpen om een van de ruimtevarende volkeren in de Melkweg te worden. Vijanden zouden zijn gave echter ook kunnen misbruiken om het leven op aarde te vernietigen. Om rampen te voorkomen krijgt Lars in zijn dromen les van Idunna.

Idunna maakt deel uit van de Sythal, wezens die buiten de tijd bestaan. Zij beschermen jongere volken in de Melkweg tegen vijandige invloeden van buitenaf. Samen met Idunna weet Lars de vijand op afstand te houden, maar de kosten van die samenwerking zijn hoog.

Over Emma's gave

preview klik hier

Emma en Jelle, een vierjarige tweeling, spelen in de zandbak als er opeens een enge vent in het zwart opduikt. Alleen Emma kan hem zien en zij wordt doodsbang. Haar broer voelt dat feilloos aan. Die mentale band tussen broer en zus blijkt in de jaren die volgen van cruciaal belang. Ze krijgen zicht op de activiteiten van een machtige, geheime organisatie, die alles en iedereen naar zijn hand kan zetten. Maar wat kunnen kinderen doen om een ramp af te wenden? Emma’s gave gaat deels over opgroeiende kinderen en hun ouders, die gewoon in onze wereld hadden kunnen leven. Ze lopen rond op Terschelling en gaan naar school in Alphen aan den Rijn. Tegelijk beleven ze dingen die gewone kinderen nooit mee zullen maken. Ze zijn mentaal met elkaar verbonden. Ze ontmoeten wezens die niet bestaan in onze wereld. Ze binden de strijd aan met een vijand die vrijwel almachtig en alwetend is. Een vijand die bestaat in een parallelle realiteit.

science fiction serie:
VREDE van GAUL

De serie speelt zich af in de verre toekomst op aarde. Na een nucleaire winter is het restant van de mensheid weer opgekrabbeld. In de tijd van het verhaal is Gaul het machtigste land op aarde en in het hele Solaire stelsel. Niet iedereen neemt daar genoegen mee. Dit is hun belangrijkste wet:

Al het Levende heeft een eigen recht op een zelfstandig bestaan in veiligheid, vrijheid en vrede.

Video afspelen